C3 gaat Partnership aan met Irridium13-10-2018

Recentelijk heeft leverancier van kritische communicatie oplossingen C3 St. Maarten, officieel zijn samenwerking met Iridium gelanceerd; de toonaangevende leverancier van satellietcommunicatie.

"Dit is een geweldige mijlpaal voor C3, zoals de catastrofale orkaan Irma ons vorig jaar heeft laten zien dat communicatie cruciaal is in missiekritieke situaties en om veiligheid te garanderen. Het is onze missie om de hoogste standaarden van continuïteit te garanderen als het gaat om missiekritieke communicatie ", zegt Bert Schreuders, Managing Director van C3.

Voor de lancering van Iridium nodigde C3 Roberto Darias, Director of Business Development bij Iridium uit voor een expert sessie en een live demo van de Push-To-Talk (PTT) oplossing voor de gasten.

De toevoeging van Iridium-oplossingen aan de portfolio van C3 is de volgende stap in het creëren van 'communicatieredundantie', vooral in gevallen waarin alle openbare communicatie is verbroken of vernietigd. De voordelen van Iridium zijn dat het een lage latency-service biedt, echt wereldwijde dekking en netwerkredundantie; satellieten zijn altijd in beweging en er is beschikbaarheid van 9 in-orbit vervangingen.

Hoewel satelliettelefoons al vele jaren bekend zijn, is de diversiteit aan diensten nu verbreed, waarbij C3 zich voornamelijk richt op de PTT en datadiensten via satelliet. Op momenten dat veiligheid afhankelijk is van communicatie die de klanten van C3 onmiddellijk met hun teams moeten communiceren, is het soms een kwestie van leven en dood; Iridium maakt dit mogelijk in elke situatie en waar u ook bent.

Het orkaanseizoen is al begonnen en iedereen wil voorbereid zijn; daarom komt de samenwerking van C3 met Iridium op het juiste moment.