Speciale en Hypergeconnecteerde Voertuigen te zien tijdens de ASTRID User Days19-09-2018

De ASTRID User Days zijn natuurlijk geen autosalon, maar innovatie en mobiliteit gaan vaak samen. Daarom zullen autoliefhebbers – en zo zijn er heel wat bij de hulpdiensten – er ook hun gading vinden.

De lokale politie van Zaventem kocht onlangs – een première voor België – twee Tesla Model S als interventievoertuig. Ter gelegenheid van de ASTRID User Days kunnen de bezoekers een praatje komen maken met de ervaren politieagenten-bestuurders. Er worden twee Tesla S auto’s getoond, een Belgische en een Luxemburgse.

De federale Wegpolitie zorgt voor een contrast, want er zullen 2 grote Volvo’s van verschillende generaties op de afspraak zijn. De federale politie toont een Volvo V90 die sinds 2018 een vertrouwde verschijning op onze snelwegen aan het worden is. En met de Volvo 240 Turbo, afkomstig uit een privécollectie en reeds uitgerust met een ingebouwde gegevensterminal van Siemens, gaan we terug in de tijd naar het begin van de jaren 80. Een oude BMW motor zal te zien zijn in het Radiomuseum, een retrospectieve over de radio’s van onze interventiediensten. Als u het meer voor rupsvoertuigen hebt, kunt u een demonstratie bijwonen van de nieuwe robot voor de detectie van gevaarlijke stoffen van de Civiele Bescherming. En ten slotte zal er ook op de Airbus-Proximus stand een mythisch verrassingsvoertuig te zien zijn.

In open lucht zullen er niet minder dan 7 voertuigen te zien zijn, waaronder de nieuwe “Combi 3.0” van de Antwerpse politie, de Mercedes Sprinter 4x4 met mobiele ASTRID-antenne (MTU), een bestelwagen van de Brusselse brandweer die is ingericht als mobiel radio-atelier, een Volvo van de politie Brussel-Elsene, een gloednieuwe interventievrachtwagen van de Civiele Veiligheid en een hypergeconnecteerd voertuig uitgerust door Thales.